Massage

Aanraking is de eerste taal die we spreken. Als we geboren worden kunnen we nog niet praten en zo waar taal niet ‘begrijpen’ in deze fysieke wereld waar we in geboren worden. Maar alle dieren en zo ook pasgeboren baby’tjes begrijpen aanraking en hoe belangrijk deze voor ons is.

Zwangerschapsmassage

Fysiek gezien groeien niet alleen de baby en de baarmoeder tijdens de zwangerschap; spieren en darmen gaan opzij, de ligamenten rekken uit. Je lichaam pompt veel meer bloed rond en er gieren hormonen door je lijf.  Zo kan er behoorlijk wat spanning in het lichaam ontstaan omdat deze continu opzoek is naar balans. Het jezelf gunnen om diep te ontspannen, wetende dat jouw lijf zoveel werk aan het verrichten is. Lichaam en geest is één, dus je zal misschien wel gemerkt hebben dat als je lijf soepel en ontspannen aan voelt, dit ook een uitwerking heeft op je mentale gestel.

Op emotioneel en energetisch gebied gebeurt er natuurlijk ook heel veel.. Je zit in de transitie van dochter naar moeder worden, je gaat jouw bloedlijn doorgeven en dat vraagt zo veel afstemming van jezelf. Het zoeken naar balans, overgave en loslaten van alles wat je niet kan en hoeft te controleren. Ook draag je sinds een tijdje een tweede zieltje in jouw fysieke huis en dat betekent meteen dat je een dragende kracht bent geworden. Aanraking en massage is zo’n mooi moment om jezelf even te laten dragen door een ander. En hierin worden lagen aanraakt van het jezelf echt te gunnen in deze fase van je leven. Wetend en voelend dat je het niet alleen hoeft te doen en te dragen. We doen het allemaal samen.

Kraammassage 

Kraammassage werkt ontzettend mooi en krachtig. Na alle fases van zwangerschap, alle trimesters, wanneer je het allemaal hebt doorgemaakt, en je nu een kleine spruit hebt die alle aandacht van je vraagt en wanneer douchen een ‘momentje voor jezelf’ is. Is het ontvangen van een massage een ware gift die je jezelf nu kunt geven. De liefdevolle en zachte aanraking geeft ruimte voor jou, en herinnert je wie je bent in deze overweldigende transformatie tijd die je doormaakt. En hier ook mag je echt doorvoelen dat je jezelf het echt mag gunnen om je te laten dragen door mij. Om zo nog dieper de zakken in jezelf. Alles wat je hebt meegemaakt integrerend in elke cel van je lijf.

Massage na miskraam of abortus
In het proces van rouw is de vertaling in woorden van je gevoel, van binnen naar buiten bijna niet relevant. Daarom kan er zoveel geheeld worden met aanraking en massage. Ik ben ooit geschoold in het geven van dit soort massages en hoe ik steun kan bieden aan het lijf met de verwerking van dit proces. Ik zal je bedding en zachtheid geven, je zien en je bij staan.

  • Deze massages zijn aan huis, ik neem dan mijn massagetafel mee maar de massage zou eventueel ook op bed kunnen plaatsvinden
  • Tijdens de massages zal ik uiteraard rekening houden met je wensen en je behoeften die we van te voren bespreken.
  • Je baby kan hier absoluut bij zijn, we vinden altijd wel het juiste moment of juiste houding.
  • Ik bied ook verschillende kraam verzorgingspakketten aan zie: Tarieven