Birth keeper Bo

Het is mijn pad om vrouwen hun grenzen (weer) toe te laten eigenen en in contact te laten komen met de diepere lagen in hun lichaam gefocust op het bekkengebied. Dit gaat hand in hand met geboorte; als ‘believer’ in de kracht van het vrouwenlichaam en de wijsheid die hier in huist, probeer ik instinctieve en intuïtieve geboortes levend te houden in deze wereld zodat vrouwen (en hun partner) dit kunnen ervaren als een van de meest magische, intense en aardse momenten van hun leven.

Hoe ik dat doe? Ik ben er voor haar. Luister naar haar. En ik illustreer vooral de geboorte als iets wat een vrouw kan en altijd al gedaan heeft. Deze oerwijsheid zal haar nooit verlaten, ze hoeft het zich alleen maar te herinneren en te herkennen.

In de hedendaagse maatschappij van oneindige ontwikkelingen in technologie en wetenschap, voel ik dat het mijn taak is om vrouwen te helpen herinneren om te vertrouwen op de oerkracht van het baren. Ik heb dit pad zelf ook bewandeld en ben diep geraakt door deze geboorte ervaring. Het heeft mij voor altijd veranderd als mens, en ik ben me er zeer bewust van hoe groot de impact is van het baren van een kind. Zo leid ik subtiel het pad terwijl de toekomstige familie ervaart. Diep van binnen weet elke vrouw hoe ze moet baren maar elke geboorte is en blijft een persoonlijke en unieke ervaring. Ik vereer deze uniciteit en spoor elke moeder aan om haar ideale geboorte na te streven. Ik help haar hier bij door continu transparantie in het zorgteam aan te sporen, te onderwijzen, door het oefenen van copingtechnieken, ontspanning door middel van massage, bespreken van persoonlijke angsten en/of verlangens en het beantwoorden van vragen rondom zwangerschap en geboorte.

Ik ben Bo, geboorte-en postpartum doula, masseuse, placenta specialist en space-holder voor vrouwen rituelen. Vanaf jongs af aan was ik ontdekker van de wereld. Na jaren reizen ontmoet ik de liefde van mijn leven en samen creëren en manifesteren we onze liefde: we raken zwanger en we reizen door in ons campertje naar Kreta waar onze zoon Koda geboren wordt. Vanaf dat moment ben ik geïntrigeerd en gepassioneerd door elk facet dat met vrouwen, zwangerschap, geboorte en de tijd daarna te maken heeft. Een nieuwe ontdekkingsreis die me op mijn pad (terug) bracht naar mijn ware roeping. Ik voelde mij namelijk tijdens de geboorte van Koda zo bekrachtigd in mijn vrouw zijn en zo ging er een nieuw spectrum in mijzelf open. Wat een innerlijke wijsheid, wat een kracht! Het is nu mijn missie om samen te werken met vrouwen (en hun partner) om dit gevoel ook te ervaren, hun grenzen te leren kennen en te baren hoe en waar we dat willen. Dat is ons geboorterecht.

image1 (4)

Revolutie

Voor de meeste vrouwen is de geboorte een groots onderdeel van het leven; het hoort bij het leven. Ik geloof er in dat de geboorte ervaring van de moeder uitstraalt naar haar dierbaren en gemeenschap. Naast dat je kindje fijn en kalm ter wereld komt, streef ik er naar om mee te helpen aan een revolutie waarin sterke vrouwen de geboorte weer toe eigenen, om geboorte trauma’s en teleurstellingen te verminderen, en te zorgen voor een mooie en zachte transitie naar het moederschap op welke mogelijke manier dan ook.