Birth keeper Bo

Mijn naam is Bo en ik bewaar de oude wijsheid van het baren. Het is mijn pad om instinctieve en intuïtieve geboortes levend te houden in deze wereld zodat vrouwen dit kunnen ervaren als een van de meest magische, intense en aardse momenten van hun leven.

Hoe ik dat doe? Ik illustreer vooral de geboorte als iets wat een vrouw kan en altijd al gedaan heeft. Deze oerwijsheid zal haar nooit verlaten, ze hoeft het zich alleen maar te herinneren en te herkennen.

In de hedendaagse maatschappij van oneindige ontwikkelingen in technologie en wetenschap, voel ik dat het mijn taak is om vrouwen te helpen herinneren om te vertrouwen op de oerkracht van het baren. Ik heb dit pad zelf ook bewandeld en ben diep geraakt door deze geboorte ervaring. Het heeft mij voor altijd veranderd als mens, en ik ben me er zeer bewust van hoe groot de impact is van het baren van een kind. Zo leid ik subtiel het pad terwijl de toekomstige familie ervaart. Diep van binnen weet elke vrouw hoe ze moet baren maar elke geboorte is en blijft een persoonlijke en unieke ervaring. Ik vereer deze uniciteit en spoor elke moeder aan om haar ideale geboorte na te streven. Ik help haar hier bij door continu transparantie in het zorgteam aan te sporen, te onderwijzen, door het oefenen van copingtechnieken, ontspanning door middel van massage, bespreken van persoonlijke angsten en/of verlangens en het beantwoorden van vragen rondom zwangerschap en geboorte.

Geboren en getogen in Nijmegen in het zuid-oosten van Nederland, ben ik op mijn 17e naar Amsterdam verhuist. Op mijn 19e gaan reizen en vanaf toen af en aan in Nederland gewoond. Voor een aantal jaren heb ik samen met mijn vriend en zoon in een camper geleefd reizend door Europa. Sinds de geboorte van mijn zoon Koda op Kreta, ben ik geïntrigeerd en gepassioneerd door elk facet dat met vrouwen, zwangerschap, geboorte en de tijd daarna te maken heeft. Ik voelde mij tijdens de geboorte van Koda bekrachtigd in mijn vrouw zijn. En ik wil dit gevoel graag met meerdere vrouwen delen. Tijdens mijn reizen heb ik veel ervaring op gedaan en geleerd van andere culturen. Ik realiseerde me na verloop van tijd dat ik synchroniseerde met de zwangere vrouwen in mijn omgeving. Ik voelde dat ik op een of andere manier verbonden met hun was. Het werd me steeds duidelijker dat dit het pad is wat ik moet bewandelen.

image1 (4)

Revolutie

Voor de meeste vrouwen is de geboorte een groots onderdeel van het leven; het hoort bij het leven. Ik geloof er in dat de geboorte ervaring van de moeder uitstraalt naar haar dierbaren en gemeenschap. Naast dat je kindje fijn en kalm ter wereld komt, streef ik er naar om mee te helpen aan een revolutie waarin sterke vrouwen de geboorte weer toe eigenen, om geboorte trauma’s en teleurstellingen te verminderen, en te zorgen voor een mooie en zachte transitie naar het moederschap op welke mogelijke manier dan ook.